De beste tips voor het inhuren van een professionele loodgieter
De beste tips voor het inhuren van een professionele loodgieter
Het verschil tussen het kiezen van een goede loodgieter en het kiezen van een meubelmaker, bouwer of schilder is dat een loodgieter meestal wordt gebeld bij een noodgeval. Dit betekent dat u misschien niet al te veel tijd heeft om rond te kijken. Hoe dan ook, hier zijn enkele goede tips over hoe u een goede loodgieter kunt vinden voor alle omstandigheden. Helaas lijkt het erop dat er in de loodgietersbranche meer horrorverhalen de ronde doen over mensen die zijn opgelicht dan in de andere branches. Natuurlijk heeft elk vak zijn "cowboys". Loodgieterswerk brengt ook werk met zich mee waar de meeste doe-het-zelvers ook niet veel ervaring in hebben. Sommigen vinden het leuk om kasten in elkaar te zetten of om te schilderen en te decoreren, maar niet velen zullen zich gelukkig voelen met het solderen van pijpen of het knoeien met rioolbuizen. Dus hoe kunt u er zeker van zijn dat u de juiste loodgieter krijgt?

Het vinden van de juiste loodgieter

loodgieterMeestal is de beste route een persoonlijke aanbeveling. Op die manier kunt u de loodgieter op voorhand doorlichten en krijgt u voldoende informatie om een weloverwogen beslissing te nemen. Als uw leidingen zijn gesprongen of uw toilet de inhoud uitspuwt, hebt u natuurlijk niet veel tijd om rond te vragen voor aanbevelingen.

Wat te doen in een noodgeval?

In geval van een noodsituatie op het gebied van loodgieterswerk zal de eerste aanknopingspunt waarschijnlijk het internet of de Gouden Gids zijn. In het Verenigd Koninkrijk kunt u terecht bij het Chartered Institute of Plumbing and Heating Engineering (IPHE). Dit is een liefdadigheidsinstelling die tot doel heeft "de wetenschap, de praktijk en de technische beginselen van loodgieterswerk te verbeteren". Daar kunt u zoeken naar geregistreerde loodgieters in uw postcodegebied. Dit zijn loodgieters die zijn doorgelicht en die aan bepaalde criteria voldoen. De volgende stap is het plegen van een aantal telefoontjes. Voordat u ergens mee akkoord gaat, is het essentieel om het volgende te weten te komen:
 • Hoe lang ze al in bedrijf zijn en of ze een pand hebben dat u kunt bezoeken. Een gevestigde loodgieter zal niet verdwijnen tijdens de klus). Vraag om referenties.
 • Hebben ze eerder soortgelijk werk gedaan?
 • Hebben ze een verzekering die uw eigendom (en dat van uw buren) dekt?
 • Garanderen zij hun werk? Is deze verzekering gedekt? Dat betekent dat als ze failliet gaan, u nog steeds gedekt bent.
 • Is de loodgieter lid van een professionele beroepsorganisatie? Als u tijd hebt, neem dan contact op met de betreffende beroepsorganisatie en controleer of ze geregistreerd zijn. Natuurlijk, als het een noodgeval is, kan het zijn dat u niet in staat bent om al het bovenstaande te doen. Maar het is goed om deze vragen toch te stellen en u zult een idee krijgen van wat voor soort loodgieter hij is.

Hoe de juiste loodgieter inhuren

buitenkraanTrap niet in de val van het inhuren van de eerste loodgieter die u belt. Als het een noodgeval is, beschrijf dan in detail het probleem en vraag een offerte. Vraag offertes aan bij drie of vier verschillende loodgieters, zodat u de prijzen kunt vergelijken. De vragen die u van hen moet weten zijn:
 • Wat zijn hun voorrijkosten?
 • Wat zijn hun uurtarieven?
 • Wanneer beginnen ze met hun tarieven? (sommige rekenen u vanaf het moment dat ze hun kantoor verlaten)
 • Hoeveel rekent een goede loodgieter?
Dit hangt er allemaal vanaf. Er zijn geen standaard richtlijnen voor hoeveel een loodgieter in rekening mag brengen. Het is dus altijd het beste om een gedetailleerde schriftelijke offerte te krijgen van het werk dat gedaan moet worden en de kosten hiervan, inclusief materialen. Betaal nooit 100% van de prijs vooraf. Er mag van u verwacht worden dat u een voorschot betaalt, dit is volkomen normaal. De loodgieter heeft misschien armaturen en hulpstukken die hij moet kopen. Zorg ervoor dat het bedrag redelijk is.

Een loodgieter inhuren voor niet-dringende klussen

Natuurlijk, als u van plan bent uw badkamer te renoveren of centrale verwarming te installeren, dan heeft u meer tijd om rond te vragen, offertes op te vragen, aanbevelingen te vragen, eerder werk te bekijken enz.

Dus wat moet u doen om ervoor te zorgen dat u de juiste loodgieter voor de klus inhuurt?

 • Zorg voor een schriftelijk contract. Dit bevat een gedetailleerde beschrijving van het werk, de prijs, begin- en einddatum. Als de einddatum belangrijk voor u is, maak dit dan vanaf het begin duidelijk.
 • Zorg voor details over eventuele garanties. Dit is nodig voor zowel het werk dat hij doet als voor de artikelen die hij heeft gekocht.
 • Houd een dagboek bij over hoe het werk vordert. Dit hoeft niet gedetailleerd te zijn, maar het kan helpen voor het geval er later een geschil ontstaat. Als u niet tevreden bent met het werk van een loodgieter
In het geval dat u niet tevreden bent met het werk, dan kunt u dit het beste aankaarten bij de loodgieter. Doe dit op een rustige en gemakkelijke manier. U kunt uw klacht het beste op papier zetten en precies aangeven wat er volgens u goed is gedaan. U kunt bewijsmateriaal hebben van wat u hebt verzameld toen het werk aan de gang was. Vaker wel dan niet zal de loodgieter het probleem graag verhelpen. In deze beroepen is reputatie een van de belangrijkste aspecten. Als dit niet werkt, en de loodgieter is lid van een beroepsorganisatie, dan zult u het met hen moeten opnemen. Zij zullen helpen het probleem op te lossen. Wees bereid om alle gegevens te verstrekken die u hebt over begin- en einddata, kosten en contracten. Ook enkele foto's zullen nuttig zijn.

afvoerbuis installerenConclusie

Het vinden van de juiste loodgieter is mogelijk. Helaas is er een gebrek aan geschoolde vakmensen en dat betekent dat er veel gewetenloze loodgieters rondlopen. Als u deze tips over het vinden van de juiste loodgieter volgt, kunt u de kans dat er iets misgaat verkleinen.
Shares