Verstopte afvoeren leiden tot dure reparaties
Verstopte afvoeren leiden tot dure reparaties

Elk jaar hebben duizenden inwoners van Australiƫ te maken met verstopte afvoeren, wat in veel gevallen leidt tot dure reparaties. De zuidoostelijke buitenwijken van Melbourne, Victoria is een bijzonder gebied dat een hoog percentage van verstopte afvoerkanalen problemen ondervindt. Boomwortels zijn een van de belangrijkste oorzaken van beschadigde afvoeren en met het gebied de thuisbasis van veel volwassen huizen en bomen is het geen verrassing van de incidenten van verstoppingen.

 

Melbourne, Australiƫ staat bekend als de Garden State en dat is niet voor niets. Als je door de oostelijke voorsteden rijdt, word je getroffen door het groen van het gebied. Maar met groen komen ook boomwortels, de grootste oorzaak van verstopte afvoeren. Bij het bespreken van verstoppingen van afvoeren met loodgieters is het belangrijk om de verschillende soorten afvoeren te kennen. In Australiƫ hebben we twee standaardtypes, riool- en stormwaterafvoeren.

 

Rioolafvoeren vangen het afvalwater op van de toiletten, keukens, badkamers en andere delen van uw huis. Stormwaterafvoeren vangen het water op dat op de wegen, daken, paden en de meeste buitengebieden terechtkomt. Riolen hebben in Victoria strengere richtlijnen dan hemelwaterafvoeren, die beschermen wat er in riolen terecht kan komen.

 

Boomwortels zijn de grootste oorzaak van ondergrondse rioolverstoppingen, maar er zijn ook andere oorzaken, waaronder een te geringe helling in de leidingen, te veel bochten en verstoppingen van de afvoer doordat huishoudelijke en persoonlijke voorwerpen door de leidingen worden afgevoerd. Het weggooien van afval in rioolbuizen leidt niet alleen tot verstopte afvoeren, maar vervuilt ook het milieu.

 

Gelukkig zijn er in Melbourne een aantal goede loodgieters die gespecialiseerd zijn in verstopte afvoeren en noodoproepen. Ook zult u merken loodgieters hebben hun netheid normen verbeterd en veel beloven om uw huis te verlaten zo schoon als het was toen ze aankwamen, dat is een grote verklaring voor loodgieters! In de zomer is het een goed idee om stormwaterafvoeren schoon te houden van afval of puin, vooral als u in een overstromingsgevoelig gebied woont.

 

Shares